ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от Fastuka на 2010-03-11 15:00:08
Вашето мнение относно Анонимна - Една жена в Берлин може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от jedai1 на 2010-03-11 18:46:52
да ги съжали човек. Ако вземат руснаците да направят подобен филм за немските издевателства над рускините сигурно ще е филм на ужасите
публикувано от kikavich на 2010-03-11 18:39:18
да така е прав си в сравнение с Германците ,Руснаците са цвете спрямо ужаса на фашистите
публикувано от kirko07 на 2010-03-11 20:10:54
Какви наивни хора има наистина. Германците - лошите, а руснаците - добрите? Трябва по-добре да се информирате, за това как миризливите и впианчени руски войници са се отнасяли с младите германки. Бедна ви е фантазията какви са ги вършели. Във филма всичко това е показано дори много скромно и елегантно
публикувано от kinglear на 2010-03-11 19:53:57
Съветските зверства в Германия са една от премълчаваните тайни на 20 век. За немските зверства има безброй филми и книги, но за съветските зверства на територията на Германия се мълчи. Както се мълчи за това, че СССР и Германия са започнали войната заедно, като съюзници. И че СССР е щял да нападне Европа така или иначе, просто другата тоталитарна държава е изпреварила.

Масовите изнасилвания на жени в Германия и избиването на цивилно население не може да се оправдае с това, че германската армия е зверствала в Русия преди това. Нито потапянето на кораб, превозващ над 10,000 германски цивилни бежанци:
[url]http://en.wikipedia.org/wiki/MV_Wilhelm_Gustloff[/url]
публикувано от in4ok на 2010-03-11 23:44:58
врага или дори със съюзниците се е гледало като на евентуална измяна не е било много популярно да се правиш на ебач или дори на тарикат.
А на разни пичове с документи за концлагерите - sk1ll2k1ll - хайде покажи ги тези достоверни документи.
Аз пък ще те покажа на мои познати от Израел които имат баби и дядовци били в тези "руски измислици" концлагерите :-)
публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-11 23:30:04
Как може да има такива наивни и промити мозъци като някои от коментиралите!.. Ето затова се казва,че комунизма е съсипал мозъците на поколения наред."Фашисти" в Германия НЕ е имало,нека двамата коментирали се поинтересуват къде е партията на фашите и какво означава думата "фашист".Свидетели имало - абе ей,момченце недорасло,дядо ми и половината ми роднини са участвали във войната и ако искаш да знаеш,поинтересувай се ТИ как немските войници са влязли под строй в БГ и е имало ред,били са възпитани и галантни.На Бъдни вечер е имало царска заповед да се покани по един немски войник,вкъщи в София е дошъл избръснат и адски възпитан войник,който е говорил за музика и изкуство на вечерята.След като "братушките",тая гадна руска пасмина идва в БГ,започват кражки,изнасилвания,побоища,мародерствания и какво ли не.И понеже имам приятели И немци,техните дядовци разказват какво е било,когато руската паплач е стъпила там - същите зверства.Концлагерите са РУСКА РАЗРАБОТКА,не немска,ЗАПОВЕДТА ЗА ТЯХ Е РУСКА.
Писна ми да чета из нета изказвания на промити мозъци от "подадената" им с поколения ИЗМИСЛЕНА от Антантата история.Тъп и овчи народ сме,за сетен път се убеждавам
публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-11 23:30:52
да се покани по един немски войник,вкъщи в София е дошъл избръснат и адски възпитан войник,който е говорил за музика и изкуство на вечерята.След като "братушките",тая гадна руска пасмина идва в БГ,започват кражки,изнасилвания,побоища,мародерствания и какво ли не.И понеже имам приятели И немци,техните дядовци разказват какво е било,когато руската паплач е стъпила там - същите зверства.Концлагерите са РУСКА РАЗРАБОТКА,не немска,ЗАПОВЕДТА ЗА ТЯХ Е РУСКА.
Писна ми да чета из нета изказвания на промити мозъци от "подадената" им с поколения ИЗМИСЛЕНА от Антантата история.Тъп и овчи народ сме,за сетен път се убеждавам
публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-11 23:31:22

публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-11 23:48:48
soldier7799 или там както ти е ника,такива като теб си слагат гръмки никове и пишат глупости,които са дочули отнякъде.Само ще ти кажа,че каквото са обещали немците като компенсации и наши съюзници,са го изпълнили,а какво руснаците - НЕ.ПОИНТЕРЕСУВАЙ СЕ,лигльо.И не,че нещо,но твоята порода "страшници" ми е любима наживо,обичам изненадата в очите ви.Но да не се разсейвам: преди да пишеш тъпотии и да показваш колко си глупав,тесногръд,сляп и заблуден,ПОИНТЕРЕСУВАЙ СЕ.
публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-11 23:35:52
Едно знайте от мен: КЪДЕТО Е МИНАЛ РУСНАК,ТРЕВА НЕ НИКНЕ - нищо не става от тях.А победата им е късмет + съюзниците им + климат,дори са си застреляли те двамата генерали,които едвам им измъкват войната въпреки горния им късмет,защото са такива некадърници,че Хитлер и Ромел въпреки всичко са били ПАК на косъм да обърнат войната и да сгазят Русия.Но какво ли говоря на българи...
публикувано от soldier7799 на 2010-03-11 23:36:16
Идиота преди мен с дракона.Какво да не се гордееш ,че България е била съюзник на Хитлер?И какво като са били галантни нали са били съюзници.И какви си мислиш са виждали българите с техните очи.Еми ще ти кажа.Влезли са в една балканска аграрна държава характерна с малки селца със джамии това са видели немците в България.Дали са уважавали българите колкото ти обяснявав?Съмнявам се.Всички подобни дебили които разправят колко хубаво е било под шапката на Германия са просто едни наивници.По това време в България няма индустрия ,пътища и развити градове-ОРИЕНТ!
публикувано от in4ok на 2010-03-11 23:37:52
Както гледам в ход е поредната пропаганда за подмяна на историческите факти с удобни на силните на деня. Честно много се учудих на темата на филма.
Да имало е издевателства на руски войници над германци но не чак толкова. Причината е проста - Сталин (и партията) са били безпощадни спрямо всеки стъпал встрани. Тричленките са действали дори и след 45-та година със страшна сила - обвиняват те, събират се 3-ма офицера (един политрук и двама кви да е) и си те осъждат. Присъдите са се изпълнявали на място.
А във времето когато на всеки донос за контакти с врага се е гледало като на евентуална измяна тези рискове са били големи.
По подобна логика като гледате филми на Дискавъри за 2-рата световна война стигате до извода че са воювали САЩ и Англия със Германия и Япония а Русия и стрните от Европа просто са присъствали с минимално участие.
публикувано от soldier7799 на 2010-03-11 23:40:30
Хаха смешник! Подобни врели некипели ги разправяй на малките деца.Представям си на колко години си 14? Айде стягай куфарите за Третия райх само дето се съмнявам ,яе ще го намериш вече.Самите германци се чувстват идиоти ,че са допуснали да се случат събитията от онова време,но откъде ще знаев ти един фашизоиден пикльо !
публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-11 23:52:33
А,щях да забравя: самите германци,за които псевдо-войничето,което дори в казарма не е ходило,камо ли държало автомат говори,до ден днешен считат източната част,която е била зад Завесата за хора "втора ръка",ВСЕ ОЩЕ.Той тръгнал за срам да ми говори.Купи си шише водка,мойто момче,пусни си Алла и отиди в някое квартално кафе,да им обясняваш за танка ти на аватара,който дори той е проектиран от едни двама немски,пленени братя - единия от тях.Ама ти пък откъде ще знаеш...
публикувано от in4ok на 2010-03-11 23:54:09
sk1ll2k1ll - я потърси старият филм "La Ciociara" ("Чочарката") със София Лорен от 1960-та. Тогавашното поколение шсе още добре е помннело ужаците на войната и те за него не са били просто филм а истории от живота.
Филма е на Vittorio De Sica, когото се надявам да не обвиниш в популизъм.
И спри да се изказваш неподготвен че ставаш смешен.
публикувано от LinKuei на 2010-03-11 23:54:29
Ще ви помоля най-учтиво да прехвърлите подобни "диалози" към Лични съобщения. Нито целта на коментарите са лични нападки и отхвърляне на чуждото мнение, нито смятам да толерирам подобно отношение...
Ако чак толкова държите на публична изява - заповядайте във форума...
публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-11 23:57:22
in4ok,пичага,първия концлагер датира още от 20-те години на миналия век в Сибир.Прочутия немски газ "Циклон" е измислен,защото,СЕГА ВНИМАВАЙ: защото досегашния му РУСКИ АНАЛОГ СЕ ОКАЗВА СЛАБ и създава грижи и мъки на персонала.Никой не е тръгнал да обяснява колко са хубави концлагерите,но се поинтересувай,in4ok,как са стоели нещата и каква е истината.Но НЕ от БГ учебниците и преподавателите,които са руски подлоги - поинтересувай се КЪДЕ Е КОРЕНА И ИСТИНАТА.
Сега ще гледам филма,а вие си пишете русизми на воля
публикувано от in4ok на 2010-03-11 23:59:20
Аха ... и един мармот завива шоколада в станиол.
Стига бе sk1ll2k1ll - Т54АМ2 или Т80 проектиран от германци!!!
Да не говорим че ако те питам каква е националноста на Хитлер може да ми кажеш че е германец или не дай боже ариец!!! Хайде да не те просвещавам - има доста ресурси -чети...
публикувано от in4ok на 2010-03-12 00:02:48
sk1ll2k1ll -
22.IV.1915 г. германците за пръв път нападат французите с бойния газ хлор.
Точка по въпроса. Преди това е изпробван на затворници в Германия.
BTW - Хитлер също е поразен от този газ и е боледувал дълго.
публикувано от in4ok на 2010-03-12 00:06:59
Хайде и малко допълнителна светлина че тъпотията е страхотна. Да за теб се отнася непросветени ми sk1ll2k1ll.

http://www.crossroadbg.com/bojnite_otrovni_veshtestva.html Споко има и други подобни гении като германците.
публикувано от in4ok на 2010-03-12 00:14:41
sk1ll2k1ll - е точно с мен не улучи. Не са ми преподавали подобия на сегашните псевдо-учители. Съвременните учебници пък са невероятна компилация от полуистини където неудобните в момента факти се премълчават или откровенно се изопачават - като "турското присъствие" от 500 години.
публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-12 00:28:42
някой горе помоли да не се пише толкова и като се замисля,беше прав.
Само едно ще ти кажа,in4ok: така съм улучил с теб,че няма накъде.Демонстрирам ти:
"22.IV.1915 г. германците за пръв път нападат французите с бойния газ хлор.
Точка по въпроса."
Момченце,невиждало пълнител наживо,това е все едно аз да кажа "Шкода правят 4 години коли преди Мерцедес.Шкода са по-добри от Мерцедес.Точка по въпроса". Биологични оръжия имат и са имали всички и това,че китайците измислят барута не значи,че "Глок" са китайски.Разсмиваш ме,но си малък,неосведомен и единствения ти допир с военните е бил Counter Strike,простено ти е:)
Извинявам се за поста,но по тази тема се обадих след толова години,не мога да понасям невежество,поста ми по темата е последен
публикувано от sk1ll2k1ll на 2010-03-12 00:30:38
ти допир с оръжие и военни е бил Counter Strike - простено ти е:)

Извинявам се за поста,по темата няма да пиша повече,но след години сега се обадих с написаното,просто не мога да понасям невежество и масови заблуди.

Браво за филма и благодарности към ъплоудъра!
публикувано от ntensity на 2010-03-12 01:00:49
skill2kill :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
публикувано от gribana на 2010-03-12 03:37:15
на немски ли е филма
публикувано от hadjiev_1944 на 2010-03-12 09:01:43
Харесва ми.Ние Българите трябва да виждаме и другите гледни точки.
публикувано от pixelview123 на 2010-03-12 09:24:08
"in4ok,пичага,първия концлагер датира още от 20-те години на миналия век в Сибир."
Абе да живееш преди 50 години - да имаш право да пишеш глупости . Ама сега когато има информация и интернет си е чиста проба тъпота .Ето ти за концлагерите на чист български :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD_%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80 И се радвам , че най - сетне се появи "различен" филм в топ 10 .
публикувано от kolumbkolumb на 2010-03-12 09:44:03
Здравейте.Изчетов всичко.Ужасно нещо е която и да е война, по всяко време-само ужаси.И Чочарка съм гледал,на 50г. съм, и в армията бях.Имало е масови изнасилвания,не са измислица.Но това е човешката реакция-нацилието на едните , става бумеранг за другите.Гледах обезобразени хора от Ирак-от войната и от атентатите-нямам думи, никой за тях не говори.А може ние да сме на тяхно място..
публикувано от kolumbkolumb на 2010-03-12 11:32:37
Допълнение- в филма един руснак пита- "та те си имат всичко-пари,скъпоценности,момичета,защо на нас, защо", друг питаше"защо Русия"- та тези простички въпроси обясняват реакцията към немците.Та нали на Русия и изобщо на изток бе обявена "тотална" война,без милост.А на запад не бе така,пак имаше зверства но са нищо в стравнение с тези на изток.История...
публикувано от debeer на 2010-03-12 11:34:19
skill2kill:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
публикувано от debeer на 2010-03-12 11:35:48
аман от критици!
публикувано от maxx68 на 2010-03-12 18:17:18
70 града и 2000 села са били напълно унищожени от немските войски в Русия през Втората световна... я ми кажете, умниците по горе, как щяхте да се държите вие след 5 години ад? След 20 000 000 убити невинни хора руските войници валс ли да танцуват с фашистите?
публикувано от pixelview123 на 2010-03-12 18:45:13
"и трябва да сме благодарни, че ни са ни изтрепали до крак. "

трябвало е да го направят - сега нямаше да се налага да четеме бисери из коментарите !
А за това , че руснаците влизат тук като завоеватели защото сме били съюзници с немците си абсолютно прав !

Както е факт и това , че няма "освободителна" война - то и американците освобождават и Ирак и чудо.
публикувано от pipikos на 2010-03-12 23:46:05
thanks
публикувано от figil-farfui на 2010-03-12 16:06:32
Хубав филм.Руската войска е била от селяни ,не образовани ,с ниска култура .Нямаме право да съдим някои ,които действа естествено и е воден от омразата си.Дядо ми като очевидец ми е разправял за разликата м/у германските войски, които преминават България и впоследсвие "освободителната руска".Немците високо дисциплирани ,винаги спретнати и заплащащи за всички продоволствия.Руснаците разпуснати ,мърляви,взимащи всичко което посикат.
публикувано от alice-chan на 2010-03-12 18:54:49
[b]Филма е страхотен, не е поредното американско " кино".
И моля ви се спрете да коментирате кой бил прав и кой крив - руснаците ли, германците ли, пишете за филма. Във войната няма победители и победени. Колко невинни хора са загинали, и няма да коментирам за нищо ли е било за нещо ли е било. Единственото , което е надделяло в случая са човешките злоба и алчност. [/b]
публикувано от ogorogo на 2010-03-12 17:00:09
ФАРФУЙ ли си, какъв си, само да те открехна, че войските, които са влезли в БГ след войната хич не са били освободителни и няма нужда да иронизираш и поставяш кавички, умнико. Ние сме били врагове на СССР и са ни набили здраво канчето и трябва да сме благодарни, че ни са ни изтрепали до крак. А колкото за финеса на германците...да, избили са двайсетина милиона руснаци с финес!
публикувано от karaula на 2010-03-12 20:56:32
72 набор съм,в казармата доста стрляхме,та като ученик,ми се казваше братска Русия(СССР),а не Германия,и все пак ако има друга статистика че не Русия а Германия е братска, на кое да повява човек. :)
публикувано от aruta4 на 2010-03-12 21:44:08
Видях килотите на една германка и ми се отщя да го гледам този филм.
публикувано от malakmuk на 2010-03-12 23:13:02
Очаквах прости коментари и се оказах прав.
публикувано от kra4un 007 на 2010-03-13 04:40:35
Как по дяволите им е ставало на руснаците с тия грозотий:blush:!!! Германките са най-грозните жени на света :-/
публикувано от alexdekov на 2010-03-13 10:43:13
Потресен съм от абсолютно некомпетентните коментари! Войната е нещо страшно в международните конвенции е предвидено да се съди държавата агресор; но конвенциите са писани СЛЕД 1945 година! Затова руснаците(с право) са се държали така с фашистите - те просто са си отмъщавали за техните зверства, нищо повече!И с право....
публикувано от Kukuriguuu на 2010-03-13 13:01:51
От това което видях досега от 15 коментара има само 1 свързан с филма. Не знам ама си мисля че това не е образователен блог по история. Който иска да гледа филми за Втората световна война да си свали Apocalypse World Second War Full Episodes има го в Арена и е на бг.
публикувано от cabrao на 2010-03-13 20:02:40
Брей, колко сладкодумно пичовете разказват историята. Толкова са сигурни в това което казват че все едно са били там. :lol:
А колкото до филма, просто е много добър. Гледайте го, няма да съжалявате.
публикувано от Tzolov на 2010-03-13 19:38:48
Веднага се сетих за Малена :blush: Ще се гледа :}
публикувано от vladkopleven на 2010-03-13 23:39:53
Победителите имат право да чукат и ще чукат :lol:Ще
публикувано от sueche на 2010-03-14 08:31:56
Да Cabrao и на мен ми е чудно как коментиращите събитията са толкова убедени в мненията си.Все пак филма е правен по действителен дневник, а аз бих се доверил на очевидец по-скоро отколкото на разкази от втора и трета ръка...
Време е да се намеси модератор и да прекрати политическите глупости, които се изписаха, все пак коментираме филм, а не политика.
Филмът е 10 от 10.
публикувано от DebelaSvinq на 2010-03-14 10:39:28
филма показва същността на всяка жена !
публикувано от danku на 2010-03-14 12:15:32
Големи сте "историци"... надявам се никой да не слуша глупостите, които плямпате. Просто се научете на малко толерантност и някъде посредата на двтете ви тези ще намерите истината.
Филмът е много добър, германците пак показват как се прави кино:thumbsup:
публикувано от fidel на 2010-03-14 13:08:39
sk1ll2k1ll
Нямаш представа колко си заблуден. Знанията ти по история са избирателни..а, и под секрет да ти кажа, че Антантата е съществувала през Първата Световна война. Преди да се излагаш пред толкова хора, да беше чел малко, но не само неща, които ти пасват на фашисткото мислене.
П.П.
Фашизма се е родил в Италия и в същността си не е нещо по-различно от национал-социалистическата идея, за това под фашисти се имат предвид и немците.
публикувано от adXok на 2010-03-14 15:43:22
Ако трябва да бъдем честни думата фашо означава сноп пръчки събрани заедно и отиваме към древната българска история... и хан Крум и снопа - символи на 5-те български братя.
публикувано от joro353 на 2010-03-15 00:06:46
Немците разчеквали бебета и избивали цели села барабар с животните а после Руснаците лоши. Всеки който смята че в тази война немеца е бил цивилизован трябва да спре незабавно тревата и да наблегне на книжките.
публикувано от pro777 на 2010-03-16 01:09:57
Мда, преди интернет селските идиоти си стояха у селото...
публикувано от ncenov на 2010-03-19 22:20:10
Абе незнам ама "историята" си знае думата ,ако не бяха нацистите нямаше да бъдем толкова напреднали в доста области!!! А ако не знаете повечето след войната са "американци" и са едни от най-големите мозаци в тяхната малка история.А ако не другото поне не са унищожавали всичко по пътя си.Така че както се казва всяко зло за добро.И лично за мен във войната няма победен и победител да не забравяме какво стана с наща жалка (подай-гъзец) с извинение държавица.И колкото до Концлагерите какво тогава са ГУЛАК.Така че не се излагайте с коментарите във всяка война има насилие и за мен това е нищо в сравнение с 2-те ядрени бомби.

ПП а стига с тия коментари по тая друга тема