ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от anton_angelov на 2010-09-29 19:05:29
Вашето мнение относно Америка може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от kraskalero на 2010-10-01 23:22:20
много рядко си позволявам да пиша коментари, но специално за този филм мога да кажа, че е рядко затрогващ, човешки, вълнуващ и много истински. финалната сцена обезмисля всички идиотски противопоставяния между етноси и народи. не усетих как мина времето. благодаря на онзи, който е качил филма и на този, който си е направил труда да направи субтитри.
публикувано от kafeto на 2010-09-30 01:46:09
америка,мраза я
публикувано от smokyog на 2010-09-30 11:23:54
Много ми хареса филма ,мерси за ъп-а :)
публикувано от gugrry на 2010-10-01 06:59:36
Мдааа. Колко познат житейски сценарии. Моята бивша шефка имаше личен кабинет 30 квадрата, климатик и PC от времето когато можехме само да си мечтаем за личен компютър и ходихме по залите. Взимаше огромна заплата - сегашни 3 000 лв. Накрая спечели зелена карта, продаде си апартамента на пъпа на Пловдив, в Градската градина и отиде в Америка уж да успее в областта си. Замина на 50 години, сега е на 60 и вече 10 години оправя чаршафи като слугиня по хотелите. Та така с "Американ дрийм" :)))
публикувано от kiselia на 2010-10-01 15:18:44
umna shefka si imal :D
публикувано от mallorca80 на 2010-10-02 10:09:36
nqmam kirilica za6toto polzvam 4ujd komp no ako ne mi iztriete komentara iskam prosto da otgovorq na gugrry - pi4 4ujbinata ne e samo charshafi i dolnoprobna rabota,i e mnogo typo da davash sravnenie 4e bivshata ti shefka bachka kato sluginia,a ako naistina tolkova vreme raboti podobna rabota zna4i i kuca angliiskia.ti kato si si o6te v bg da ne si q prokopsal mnogo?ako rabotish legalno v chujbina vinagi 6te imash v pove4e otkolkoto v bg, a i ot dumite ti razbiram 4e jenata si e o6te v usa i edva li misli da se vru6ta v bg.Bulgaria ne dava nishto na svoite grajdani - samo vzima.vseki inteligenten 4ovek 6te napravi greshka ako si ostane v bulgaria
публикувано от Shanist на 2010-10-02 10:10:45
хамериканцииии хаха умрииетиеее
публикувано от 3aeka на 2010-10-02 17:00:05
Изключително интересен филм Много различен и много приятен за гледане Винаги съм искал да видя реалния живот в Америка а не напудрения свят показан от филмите им Ако някой от нас замине за Щатите ще се сблъска с почти същите проблеми
публикувано от iliq_do4ev@abv.bg на 2010-10-02 23:39:08
:thumbsup:
публикувано от oldschool на 2010-10-04 06:41:08
"Филмът е гледаем, но не си заслужава времето, освен ако няма какво друго да правиш. Не бих го препоръчал, но не казвам, че е лош."

НЕ е точно така, заслужаша си да видиш реалноста в Америка с този филм :) Заслужава си времето :)
публикувано от eSu.Matix на 2010-10-03 23:06:04
Филмът е гледаем, но не си заслужава времето, освен ако няма какво друго да правиш. Не бих го препоръчал, но не казвам, че е лош.
публикувано от dertoto на 2010-10-04 15:31:56
Реалността в Америка е, че ако си боклук се отнасят с теб като с боклук, ако имаш какво да предложиш, независимо откъде си, ти дават шанс да го направиш. Колкото до тъпите проарабски филми- гледай само ако си комунистическа отрепка.
публикувано от bibilqna6 на 2010-10-05 11:03:00
Става,но не е нещо особенно.
публикувано от bgshum на 2010-10-07 12:36:31
Филма не е лош , но не е точно така. Със скромният ми близо 4 годишен живот в Америка бих споделил , че един специалист в дадена област би си намерил работа по специалността и от това как я върши , ще е и отношението на хората и колегите му към него. В Америка за тези близо 4 години съм получил 2 повишения в службата , докато тук трябва да си основно човек на някого или гъзоблизец и чак тогава може да погледнат как си вършиш работата , за да те повишат! Там всеки втори е или емигрант , или е дете на имигрант и този проблем е на по заден план , важно е как се справяш в работата и в отношенията м/у хората . Така че филма до известна степен е и арабска провокация.
публикувано от branchev на 2010-10-07 23:54:49
bgshum защо се върна, като тук е зле, а там си оценен(а)
публикувано от bgshum на 2010-10-08 12:20:05
branchev - цитат
bgshum защо се върна, като тук е зле, а там си оценен(а)
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Семейството ми е тук , тогава не им дадоха виза да дойдат при мен , пробваха 2 пъти и реших за сега да се върна , но работим в насока да заминем всички , надявам се скоро. Повечето хора се изказват по темата без да са се сблъсквали с нея , не казвам , че там е идеално , но е по добре от тук , поне за кадърните.
публикувано от zwuckel на 2010-10-09 11:33:32
Много глупав филм, адски муден и скучен!Реалността в Америка може и да е такава, но във филма е представена прекалено семпло и неинтригуващо. Дето се вика няма нещо, което да те грабне или развълнува. От към драма - 0, да не говорим, че няма край! Определено не го препоръчвам!
публикувано от tech_n9ne на 2010-10-09 23:25:44
Абе който не е бил там няма и как да знае какво е отношението към чужденците. Дори и да сме източноевропейци, все пак си спомням, че арабите отнасяха доста повече damage от нас само заради цвета на кожата си. Живял съм там една година. а сега съм в Ирландия и тук нещата даже са малко по-зле в тая насока - тук кривите погледи малко или много са насочени основно към "нашия" роден полуостров и най-вече Полша...
публикувано от ffbg на 2010-10-10 22:44:54
Невероятен филм! Стопли ми сърцето. Хареса ми много.:)