ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от SpasV на 2011-08-28 01:32:17
Вашето мнение относно Алиса в страната на чудесата може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от tougherty на 2011-09-07 10:38:33
Как става хватката с активното 3D на пасивен 3D телевизор?
1. Трябва ви пасивен 3D телевизор, компютър и читава видео карта. Не знам дали номерът ще стане с друг вид блу-рей плеър. Под "читава" видеокарта разбирайте такава от сериите 5ххх и 6ххх на Ati, за тези на nVidia не знам изискванията, понеже аз съм с Radeon.
2. Трябва ви специална програмка - ако сте с Ati това е Ati Catalyst, ъпдейтван до по-нова версия (11.8 в момента още е бета, така че към септември 2011 актуалната версия е 11.7). За nVidia мисля че програмата е 3DTV Play Activation Utility.
3. Трябва ви HDMI 1.4
4. Трябва ви Total Media Theatre 5 или Cyberlink Powerdvd 10. Аз ползвам първата така, че давам настройките на нея. Първо зареждате програмата, но без да пускате диск. Горе вдясно са настройките. Имате едно падащо меню, с което превключвате 2D или 3D (на менюто пише 2D или 3D, в зависимост какво сте избрали последно). Цъкате на 3D и ви излизат 2 подменюта. От едното избирате SBS 3D - това е втората картинка - тази, на която двете пеперудки са една до друга на разделен екран), а от другото подменю избирате HD3D - това е първата опция, която е специално за видеокарти на Ati.
5. Зареждате 3D блу-рей от компютъра чрез Daemon Tools, Virtual Clone Drive или каквото там използвате и слагате очилата.
6. Телевизорът ви пита съгласни ли сте със стартирането на 3D-то, избирате ОК и се наслаждавате на 3D блу-рей, предназначен за активни очила на пасивния си 3D телевизор.
публикувано от korpi на 2011-09-07 23:29:56
ТИ СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ!:thumbsup:

Изчетох целия интернет и нищо не намерих а ти в 6 реда ми го каза как става.

Хиляди блаодарности. :)
публикувано от korpi на 2011-09-04 23:13:36
tougherty
ако може да ми кажеш как го направи че имам същия проблем с моето TV
публикувано от hihi на 2011-08-31 18:34:15
До tougherty, ако докато гледаш SBS 3D двете части ти ги смесва телевизора значи подържа 3D и са ти необходими само мощно видео с поддръжка на fullHD 3D, HDMI 1.4 и NVIDIA_3DTV_Play_Activation_Utility. Има го обяснено в десетки форуми как се прави. Ако използваш PC-то за смесване на кадрите неможеш да го гледаш това.
публикувано от SpasV на 2011-09-03 14:24:14
Е, радвам се, че можеш да гледаш 3D и в къщи. :)
публикувано от tougherty на 2011-09-03 03:51:28
Справих се след няколко часа четене и 2 видеоурока :) Оказа се, че Ati имат подобна програма или по-скоро драйвери, които се наричат HD3D. Ъпдейтнах каталиста, направих няколко настройки по софтуеъра и вече си гледам всички стереоскопични блу-рейчета с пасивен 3D телевизор. Мерси hihi, ако не беше подсказал за програмката на nVidia щях още да си живея в невидение.
публикувано от tougherty на 2011-09-07 10:40:05
5. Зареждате 3D блу-рей от компютъра чрез Daemon Tools, Virtual Clone Drive или каквото там използвате и слагате очилата.
6. Телевизорът ви пита съгласни ли сте със стартирането на 3D-то, избирате ОК и се наслаждавате на 3D блу-рей, предназначен за активни очила на пасивния си 3D телевизор.

Надявам се, че съм ви казал нещо ново и полезно, а не съм открил топлата вода.
публикувано от SpasV на 2011-08-30 01:37:32
Мисля, че не.
Плейърът генерира пълноразмерни кадри (1920х1080) за лявото и дясното око, които показва последователно.
Когато 3D дисплейът показва кадъра за лявото око, той затваря филтъра (очилата) на дясното око. Съответно за другото око.
публикувано от tougherty на 2011-08-29 22:57:25
Имам 3Д телевизор (пасивно 3Д), но не мога да пусна филма като 3Д. Принципно другите 3Д филми, които съм гледал досега разделят екрана на 2 части и като дам на 3Д режим и сложа очилата всичко е супер. Тук обаче филма не излиза на 2 части. Има ли начин да се реши проблема?
публикувано от tougherty на 2011-09-07 10:39:16
4. Трябва ви Total Media Theatre 5 или Cyberlink Powerdvd 10. Аз ползвам първата така, че давам настройките на нея. Първо зареждате програмата, но без да пускате диск. Горе вдясно са настройките. Имате едно падащо меню, с което превключвате 2D или 3D (на менюто пише 2D или 3D, в зависимост какво сте избрали последно). Цъкате на 3D и ви излизат 2 подменюта. От едното избирате SBS 3D - това е втората картинка - тази, на която двете пеперудки са една до друга на разделен екран), а от другото подменю избирате HD3D - това е първата опция, която е специално за видеокарти на Ati.

Надявам се, че съм ви казал нещо ново и полезно, а не съм открил топлата вода.
публикувано от tougherty на 2011-09-03 00:33:17
Ами телевизорът ми със сигурност е 3D и преобразува, а компютърът го ползвам само като плеър. Имам и HDMI 1.4. Видеокартата също е прилична - SAPPHIRE VAPOR-X HD5770 1G BLK, но не е nVidia. Това означава ли, че тая програмка няма да върви? Ако може и линк към някой форум и/или към торент с програмката ще бъда много задължен. Така или иначе изтеглих към 200-250 ГБ блу-рейчета от на Спас торентите, поне да не е на вятъра.

публикувано от zlatimus на 2011-10-21 12:01:37
Браво tougherty, а като гледам си добър в тази насока, можеш ли да ми помогнеш с Тотал медиа театър да си настроя субтитрите да ми излизат на кирилица. До сега не успях :lol:
публикувано от delrn на 2011-11-15 02:17:33
и аз имам проблем с кирилицата на този плеър... помагаите...
публикувано от dent87 на 2011-11-26 00:17:33
и аз само на другите езици излизат нещо май Кирилицата я няма:-O
публикувано от vaniaradi на 2012-01-03 23:22:27
Ей,НИКОЙ ЛИ НЯМА МНЕНИЕ ЗА ФИЛМА?
публикувано от hromozomi на 2012-01-31 12:30:28
SEED PLS :@