Първо - адските благодарности на ъплоудъра!
Второ - невероятен атмосFEAR, не съм се насирал така от страх от първия The Suffering. Определено има бясна атмосфера в играта (стабилно Twin Peaks и X-Files настроение), препоръчвам да се играе на пуснати завеси и загасени лампи. Доста добре са интегрирали фенерчето с оръжията, не искам да казвам голяма дума, защото съм в началото на играта. Иначе околната среда е зашеметяваща, все едно съм в някаква финландска гора. Светлинните ефекти са едни от най-добрите, които съм виждал до сега. За съжеление лип синка обаче е дооооста зле, като моделите са леко ръбатички в лицата (направи ми впечетление обаче, че Ал са го пипнали с брадичка, или пък от време на време е обръснат) и на моменти има фрейм дроп. За сега имам флеър пистолет, помпа и някъф мизерен s&w патлак, като съответно схемата е да се прицелваш с фенерчето в противниците (един вид мерник е, като на resident evil) като след известно време стават уязвими на олово. Колектабълите са термуси за кафета, сигурно на по-късен етап ще се осъзнае аджеба защо. И другото - правиха я тая игра 5 години, за сега нищо революционно от Max Payne, дори субтитрите са с еднакъв шрифт, походката на Алан е 1:1 с тази на Макс (бтв яката екстра - с R3 сменяш камерата в зависимост от това дали искаш Алан да ти е най-отдясно или най-отляво на екрана), играта стремоглаво върви към под 10 часа за превъртане, дано не разчитат само на съспенс и история, защото ще се разочаровам...
Един ийстър ег, който забелязах: като започнете Епизод 2 разцъкайте се из апартамента - в банята има същите painkillers хапчета, които Макс шораше, за да си качва енергията.