ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от zxvf на 2007-07-02 18:52:43
Вашето мнение относно 300.2006.READ.NFO.Custom.BGSUB.NTSC.DVDR-KN може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от kainy на 2007-07-02 19:00:05
Този релийз беше избран за субване, защото миналият разпространен по нета, беше с 2.1 аудио. Засега ще чакаме по-добър с 5.1 аудио и английско меню :)

Приятно гледане!
публикувано от Tares на 2007-07-02 19:09:16
качеството няма значение за мен 5.1-то добро ли е ?
публикувано от kainy на 2007-07-02 19:22:01
Аз съм с 2.1 ръчно правена аудио състема и хубав български усилвател, а това което усещам от звука е само огромно задоволство :)

Според мен е супер, само че трябва да се пробва на 5.1 система. Аз лично предпочитам домашно направените, пред системите за домашно кино от магазина, но който каквато има, пак ще се наслаждава на макс :)
публикувано от experriment на 2007-07-02 20:41:13
От Ибиза съм начи мое да си пусна менюто ? :thumbsup:
публикувано от gogochpagata на 2007-07-02 22:04:54
kak ekazestvoto zachoto go gledam na proektor iekrana e 2.40m
публикувано от smileface на 2007-07-02 23:35:53
Браво за торента.
Истина е, че купешките 5.1 са мнооого далеч от хендмейд HiFi стереото. Всички 5.1 които съм слушал са с фалшив и насосан звук.
публикувано от stoiskia на 2007-07-03 11:05:47
Как е картината?
публикувано от rumbuch на 2007-07-03 11:15:45
[b]Как е релиза?[/b]
Бива ли си го?
публикувано от dev!l на 2007-07-03 12:58:34
Филма е страхотен :thumbsup:
публикувано от jubaka на 2007-07-03 15:27:08
У нас имам хифи система правена по поръчка от една бг фирма и мога да кажа че качеството на звука е много добро.И по нищо не отстъпва нв големи фирми като Jamo YAMAHA и т.н.

колкото до филма е истинско визуално преживявяне нищо повече
публикувано от Convers4o на 2007-07-03 18:10:08
Супер малаумен филм като сюжет,действието вобще не се развива,играта на актъорите е слаба,всичко е направено на фона на компютър,замисала е хубав но е направен супер глупаво,общо взето тъп анимационен филм.Много ме ядоса как може да има такъв вот в ИМДБ,Син Сити ми хареса,напревен също целия на даден софтуеър,но това си е цяла БОЗА !!!!!!
публикувано от Dyo на 2007-07-03 18:17:09
Не съм чел книгата на Франк Милър, но съм сигурен че ще е значително по хубава от филма, който на практика си е чиста анимирана,американска боза.Нежния пол поне, може да се наслади на хубави мъжки тела :) ......
публикувано от imungoblin на 2007-07-03 19:38:58
Convers ли си къв си незнам ....Филма е супер добър и до сега съм срещнал само един човек който не го харесва но го оправдавам защото е супер претенциозен , а относно Син Сити ,харесъл ти а ?? хаха злетак по добре запази скапаното си мнение за себе си :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:!!!
публикувано от jubaka на 2007-07-03 20:53:06
хахаха imungoblin смешен си. Ако трябва да сме честни Син Сити е с класи над тоя филм.Мога също да кажа че от кинометаграфична гледна точка филма е блестрящ.Колкото до актьорската игра ... доста е зле за да сме обективни.
публикувано от Pursuit на 2007-07-04 09:33:27
Всички дето не им харесва филма могат само да си еб*т майката Мухахаха.....
публикувано от Fikosa на 2007-07-04 10:37:22
Според мен и този филм и Sin City са доста посредствени :lol:
публикувано от imungoblin на 2007-07-04 12:55:02
хахахахахах класи .. хахах смеши, ако трябва да сме обективни и двата филма не струват както и ти !!!
публикувано от opsi4 на 2007-07-04 14:02:55
филма е много як,заслужава да се види:thumbsup:
публикувано от riskbreaker на 2007-07-04 14:20:14
Такааа. Филмът беше точно това, което очаквах.

В такъв случай откъде да започна с оплюването му?

Първо, ще кажа, че съм твърде комерсиален тип зрител(ще рече, че гледам много комерсиални филми) и ще коментирам филма като такъв. Но при все, че съм комерсиален тип, имам вкус. Поне донякъде.

Това, което видях... Това, което видях не ми допадна много. Добре де, интересна визия и прочие простотии. Не е вярно. В действителност всичко вече сте го виждали - я в `Гладиатор`, я във `Властелинът на пръстените`, я някъде другаде. Само че тук е изцяло генерирано с компютър. Което пък също не е голяма новост - по същата технология беше заснет и твърде надцененият `Син Сити`(също по Франк Милър, нали знаете), както и великолепният филм `Герой`, който пък в началото беше доста подценен, защото в главната роля е истински боец. Но времето показа, че `Герой` си заслужава... Стоп, отклонявам се. Та за визията на филма толкоз - виждал я бях.

Сега ще отделя специално внимание на костюмите. Тъй. Спартанците са в най-добрите брони на света - наметало, гащи и броня от коремни плочки. Ако не сте разбрали, предишното изречение беше ирония. Всъщност, спартанските воини се разхождат почти голи. Което е странно и в последната битка се усеща каква невероятна глупост е това. Персите пък бяха облечени в брони, които обаче не пречеха много на спартанските мечове и копия.

Едно изречение за оперторската работа. Изобщо нямам спомен за физиономиите на тристата воини - това е, защото услужливият оператор явно се е чувствал привлечен от стегнати коремни мускули и здрави мъжки бедра, понеже повечето кадри бяха съсредоточени не върху лицата, а върху телата на воините. Ама пък какво изречение излезе...

Малко за актьорската игра - предимно крясъци, викове, рев и така нататък.

Следва историята - не е нещо особено. Да, знам, че не би трябвало да следва действителната история, но пък не го и очаквах, де. Както и да е, изобщо нямам представа каква е действителната история, тъй че няма как да ги сравнявам.

И сега любимата ми част. ДИАЛОГЪТ. Рядко го коментирам, но в този случай ще направя изключение. Толкова малоумни реплики рядко човек може да види във филм, който претендира да е епичен. И толкова много малоумни реплики също. Опитах се да ги преброя, но номерът категорично не стана. По-надолу съм изложил няколко от по-фрапантните изпълнения, които чух. Не са всичките. Ако не сте гледали филма и не искате да си развалите кефа, не четете.

СПОЙЛЕР
`Защо позволяваш на жена да говори?/-Защото само спартанска жена може да роди истински мъж...`- и това ако не е тъпо? Между другото, секунди след тази сцена Леонид започна да доказва, че от него цар няма да излезе - уби пратеник, дошъл да търси мир. Това определено не ми харесва. Но го направи с думи, подобни на `Лудост... Това е СПАРТА!` Естествено, направи го, след като показа на сина си какво е чест и уважение.

В първата по-сериозна битка спартанците хвърлят `армиите на Ксеркса` в морето. Което принципно не е зле, макар и преувеличено. Но думички като `Изглеждат жадни./-Да им дадем пиене` изобщо не стоят на място.

Отива наш Леонид да говори с Ксеркс(който е висок два метра и половина негроподобен хермафродит) и му казва `Ти трябва да си Ксеркс, нали?` Тъпа работа. Подобна шега би стояла добре в някоя пародия или в някой `по-несериозен` филм, но не и във филм, който с зяло гърло реве, че претендира да е най-добрият за тази година.

В същия дух - двама спартанци(единия го убиват секудни след това, което ще разкажа) - секат наред пълчищата перси, единият казва `Още ли си тук?`, а другият отговаря `Някой трябва да ти пази гърба` - типично екшънска(от типа на старите филми на Сталоун) реплика - не е за псевдоисторически фентъзи филм. Следващата реплика обаче отива още по-далеч - `Не сега, зает съм...`!!!

И сега моят любим бисер - `Спартанци!!! Закусвайте бързо, защото довечера ще ядем в Ада!!!` По-надъхваща реч от това няма.

Тъй де, като цяло ВСИЧКИТЕ реплики ми приличат на извадени от текстовете на тъпа метъл-група, която имитира Manowar. Ама Manowar са ми едни от любимите изпълнители и това ми звучи леко като гавра с тях. Тези реплики звучат добре, но това е, защото Manowar ги казват. И защото ги казват с истински дух.
КРАЙ НА СПОЙЛЕРА

Вижте сега, давам на филма оценка 6/10, като ми е пределно ясно, че му е много. Тази оценка е, защото въпреки цялата простотия имаше едно-две зрелищни моментчета. Но все пак мускулестите типове(с какво ли са ги намазали, за да лъщят така?) ми дойдоха в повече - приемам един Конан, но не и 300. Толкоз.

Този коментар е поздрав за всички, които са харесали филма. Постнах го още преди три месеца в коментарите ъкм друг торент. Там разни хора се опитваха да ми обясняват, че това било мъжкарски филм и така нататък. Не им вярвайте.
публикувано от rampage на 2007-07-04 16:05:48
Филма е жесток. Много ме кефи.

Но защо на домашното кино не му излизат субтитрите!? Пробвах всички начини но не иска? Някакво решение?
публикувано от sesere на 2007-07-04 16:41:03
да мое ли ми кае6 как то4но се пускат субс 6от с никъв "english" не става
публикувано от mirko70 на 2007-07-04 17:45:57
Ама че критици се извъдихте....Мисля че филма си изпълнява предназначението чудесно....да забавлява публиката.Някои ще каже ли как се пускат субовете..
публикувано от kainy на 2007-07-04 18:22:48
Както е обяснено, субтитрите се пускат, като от последното меню ( за избиране на субса ) изберете английските субтитри ( има вариант да натискате "English" на горния ред, което е избора на аудио канала :) ).

На ДВД-то има само 1 субтитри - Българските, които са сложени на мястото на английските, а останалите субс са премахнати. Затова може и да успеете да ги пуснете ако от опциите на ДВД плеъра ви пуснете опцията " включи субтитрите" ( попринцип я има на дистанционното ).

Ако и по двата начина не става, значи ДВД плеъра ви има проблем с пускането на правени ДВД-та ( не е задължително всички ДВД-та да не тръгват но сле случва ).

А за самия филм... Да има недоизпипани работи, но филма определено беше това, което аз лично очаквах. Освен това, в днешно време неможе да гледаме толкова строго на филмите от този жанр, поради простата причина, че вече всички филми са такива :) и рядко имаме възможност да гледаме нещо, в което трябва да се замислим. Този филм е да го гледаш заради екшъна и т.н., а ако търсим смисъл ще гледаме някоя драма или трилър ;)
публикувано от ivaaan на 2007-07-04 23:59:46
Какво означават r5,r4,r1 (сорса)?
публикувано от ponjogun на 2007-07-05 01:25:02
По ЯкО МеЛе в филм не съм виждал през скапания си живот....нз. що за 4овек не би харесъл филма...:-/
публикувано от ponjogun на 2007-07-05 01:29:27
пс. а съм гледал всеки як филм излязъл някога от 1992 до 2007:thumbsup:
публикувано от sty на 2007-07-05 09:21:17
riskbreaker,
аз също не съм очарован от филма. И 230-сантиметровите хермафродити, "бойните носорози"(?!)и прочее дивотии от армиите на Ксеркс ми идват в повече. Обаче... това, което е известно на историята за тази битка е, че тя наистина е продължила три дни. Спартанските хоплити (виж, тук си абсолютно прав - хоплитът е тежко въоръжен пехотинец, поспестили са част от снаряжението им, вероятно за да се порадват зрителките от двата пола на здрави мъжки тела)на няколко пъти изхвърлят настъпващите персийски пълчища в морето. Помагат им както великолепната бойна тактика и обучение ( хоплитите се бият винаги в единен боен строй, щит до щит, копие до копие, меч до меч, разкъсването на строя прави екшъна по-зрелищен, но за броени минути би довело до гибелта на всичките 300), така и топографията на прохода "Горещите врата". По това време това е бил тесен път с две разширения и после пак стеснявания до три-четири метра ширина. От едната страна - отвесна скала, от другата - пропаст и долу море. В края е имало и укрепление под формата на не особено висока стена. Та - отстъпвали са, пропускайки врага в някое от разширенията на пътя (или до стената), а те са преграждали следващото тясно място. След това са тръгвали напред. Целият боен строй се е придвижвал с полукрачки в общ такт. Винаги с левия крак напред. Пронизваш,поваляш или изблъскваш противника срещу теб и с полукрачка с левия крак заемаш мястото му, преди задните редици на врага да са го заели. После пак. И пак. И пак.
Половината воини са били на левия фланг, те са се разгували постепенно край стената. Останалата половина са били в центъра и на десния фланг и са настъпвали по-бавно, разбирай - с по-мънички полукрачки.(Левият фланг е откъм отвесните скали, десният - откъм пропастта.) Струпаните в разширението на прохода персийци не могат да отстъпят, защото отзад напират други пълчища, които не виждат какво става напред. В един прекрасен момент левият фланг стига до гърлото на "бутилката" (широко три-четири метра, нали не забрави) и за кратко го запушва. Центърът и десният фланг обаче също продължават да настъпват. Разгъването на целия строй малко прилича на затварянето на врата. В бутилката остават наблъскани един до друг и един върху друг стотици персийци.
И така става "пресиленото" според теб изблъскване на персийците в морето.
После следва отстъпление и... капанът отново е пълен със стотици персийци. Схемата се повтаря.
Още малко факти. Леонид наистина е разбрал, че персийците го обграждат и е освободил съюзниците си, останали са само спартанците. Не е абсолютно сигурно доказано, че оцелелите спартанци са избити накрая със стрели, но е много вероятно. Минаването на колона в тила на спартанците означава не само отрязване на пътя назад, а нещо по-лошо - заемане на билото на високите скали и възможност за обстрел и отгоре, и отзад. Така защитната "костенурка" от щитове, с която хоплитите се пазят от обстрел не може да предпази всички.
Още факти. За да стигнат до бойния строй на хоплитите персийците наистина е трябвало да газят през камари мъртви тела на свои другари.
И един малко известен факт. Спартанските воини са били... бисексуални. Няма майтап. Такова е било обучението им, това се е поощрявало. Всеки хоплит си е имал другарче - любовник още от юношеска възраст. Те са се биели по двойки, единият е в първа, вторият плътно до него във втора редица. Много от тях са се женели късно, чак към трийстата си година, само и само да имат деца. Е, други са предпочитали жените, но също са имали мъжко другарче в армията.
И какво излиза? Най-храбрата, най-професионалната, най-издържливата и най-страховитата бойна сила на Древния свят е била съставена от... педерасти? :lol:
публикувано от pavelkostov на 2007-07-05 10:50:15
Колко пъти трябва да повтарям ,че филма е правен по новелата на Франк Милър и не претендира за историческа достоверност.
публикувано от jubaka на 2007-07-05 15:32:56
imungoblin пич ходи гледай некой филм ж ххх секцията там май най добре ги разбираш и освободи малко напрежението щом няма кой да го направи вместо теб
публикувано от sty на 2007-07-05 18:24:37
pavelkostov,
с многото думи в предния си постинг просто исках да покажа, че макар филмът да е правен по комикс, в него има и доста верни исторически моменти. Е, стилистиката на комикса си е останала. На мнозина ще им хареса много, аз пристъпих към него без особени очаквания и съм доволен, че го гледах.
tyrbo,
извинявам се, не съобразих, че тази думичка пайдос+ерастос, която е навлязла в световните езици от старогръцки и буквално означава "момче - любовник", може да бъде възприета като неприлична в този неин контекст.
Меа кулпа! Вината е моя.
П.П. Ако не сте гледали филма, вижте го!
публикувано от GlobalSound на 2007-07-05 22:12:16
Имам го на оригинален DVD и о6те не съм го гледал :drunk::whistle: Краино време е да го гледам вече :lol:
публикувано от hitmn на 2007-07-06 01:26:26
абе незнам дали само при мене е така ама нещо нямам субове на домашното кино
публикувано от illuminat9604 на 2007-07-06 11:23:10
svalih filma ama kato go pusna ne sevijda nishto please help:(
публикувано от riskbreaker на 2007-07-06 20:21:26
sty, хубав материал си ми написал. Благодаря.

Само на мен ли ми се струва, че се опитваш да ми покажеш колко са реалистични битките във филма? Защото грешиш. Споменаваш топографията на прохода. Хубаво, браво. Това е тесен планински проход - нещо, което много е помогнало на истинските спартанци да удържат толкова време. Но във филма Термопили изобщо не ми приличаше на проход. През по-голямата част от времето ми напомняше повече на плаж, ограден с малко скали. Но да кажем, че не съм гледал както трябва. Нека това все пак е било тесен проход. Как тогава там се озоваха бойните земеслони и носорози?

Казващ, че "хоплитите се бият винаги в единен боен строй, щит до щит, копие до копие, меч до меч". Ами ония двамата, които сякоха наред сами и без чужда помощ? При това те изтрепаха поне петдесет перси, докато останалата част от армията на "лошите" стоеше и гледаше безучастно. Останалите спартанци също седяха там и гледаха. Толкова за единния боен строй.

Въобще битките във филма са адски нелогични. Това, че са нереални, не е проблем. Но това, че няма логика, е. И то голям.
публикувано от em4o1 на 2007-07-07 00:08:27
Здравейте, имам проблем със субтитрите на този филм ! Изпълнявам указанията който са дадени в инфото, обаче субтитри на ДВД-то не ми излизат ! Аз лично предполагам че субтитрите са с някакъв странен "Font" и сравнително старото ми ДВД не може да го прочете ! Спомням си че същото се случи и с филма "Престиж". Много ще съм благодарен ако ми кажете как да оправя проблема !
P.S като го пусна през Двд-то на компа, няма проблеми !
публикувано от sty на 2007-07-08 11:11:01
Разбира се, че филмът е правен по комикс и спазва не само визуалната, но и идейната стилистика на комикса. Той няма претенции да бъде исторически, но все пак се опира на някои доказано верни исторически факти, гарнирани с доста ексцентричното въображение на Франк Милър. [b]И си струва да бъде гледан[/b].
С риск да ме обвинят в спам, ще ви разкажа още един факт за спартанските хоплити и за страха, който те са предизвиквали у врага. Случва се един век след битката при Термопилите и е описан подробно от очевидец, историка Тукидид, в забележителната му "История на Пелопонеските войни". Тоест войните между Атинско-Делоския морски съюз и Пелопонеския съюз, предвождан от Спарта. Избран отряд от 420 спартански хоплити заема остров Сфактерия, отделящ град Пилос от пристанището му (целта е атинският пълководец Демостен да бъде изолиран от атинския флот), а друга спартанска част обсажда града откъм сушата. След двудневен неуспешен щурм, атинският флот се връща и унищожава пелопонеския. Така намиращите се на Сфактерия хоплити от обсаждащи се оказват обсадени. Няколко седмици обаче атиняните не смеят да слязат на острова, въпреки че превъзхождат многократно по численост спартанците. Два пъти палят храстите и сухите треви, с които островът е гъсто обрасъл, но спартанците оцеляват в огнения ад и не се предават. Постоянно обстрелват спартанците със стрели от морето, но не пращат хоплити, които да нападнат спартанците в директен сблъсък. Накрая спартанските воини са твърде изтощени, мнозинството са и ранени. За да спаси войниците си от смърт, Спарта предлага мир. В Атина обаче побеждава "партията на войната". В края на август 425 г.пр.Хр. с помощта на пелтасти (лековъоръжени войници) Клеон пленява 292 хоплита, от тях 120 спартиати, които са откарани като пленници в Атина. Атинският успех предизвиква шок в Спарта и нейните съюзниците.
Войните продължават още 20 години и накрая Спарта побеждава, но истинският победител е Персия, която отново се превръща в арбитър и основна сила в Егейско море и Средиземноморието, докато накрая Александър Македонски не унищожава Персийската империя след още 75 години, но... това е трета история. Има един друг филм - "Александър", дано сте го гледали, струва си - с всичките му кусури.
Надявам се, че не съм досадил много. :D
публикувано от Xerxs на 2007-07-12 21:05:52
абе хора за пръв път свалям така филм и не знам как да го кача на ДВД диск та да си го гледам на домашното кино.С NERO си избирам да направя ДВД диск и нататак не знам как да подредя на диска файлчетата но филма.Светнете ме плс
публикувано от riskbreaker на 2007-07-15 16:42:53
Извинете за късния отговор, но бях извън столицата и лишен от Интернет за няколко дена.

chernorizec, обясни ми какво точно целиш с коментара си. Защо изобщо го написа? Ако sty иска да ми каже нещо, може да ми го каже спокойно. Не му трябват адвокати.

sty, признавам, че нямах нерви да прочета последния ти пост до край. Честно казано, не мисля, че това щеше да е от някакво значение. Стана ми ясно, че ти просто целиш да покажеш знания. Признавам ти, имаш ги. Но не е това мястото, където трябва да ги показваш.
публикувано от sty на 2007-07-16 02:14:15
Не, не си разбрал. Не искам нищо да покажа, няма нужда, а да разкажа... Понякога се случва така - човек гледа един филм, става му интересно каква е истинската история и решава да провери. За улеснение - ето един нелош документален филм за спартанците: [url]http://kolibka.com/download.php?mid=1930[/url] Субтитрите са тук: [url]http://kolibka.com/download.php?sid=1930[/url] Има и трисериен, но е без субтитри.
публикувано от jabokakyrmit на 2007-10-07 01:15:16
от много време не бях гледал толкова хубав филм направо нямям думи 10х за ъплоуда
публикувано от mdct16 на 2007-12-08 17:07:35
Хора що не ми тръгват субтитрите
публикувано от iamgod на 2008-03-21 22:17:58
НАЙ-ГОЛЕМИЯ:thumbsup:НАЙ-ЖЕСТОКИЯ:thumbsup:НАЙ-НЕПОДРАЖАЕМИЯ ФИЛМ
публикувано от shearer на 2008-05-25 20:25:18
Не тръгват субтитрите на домашно кино LG - два пъти го записвам(втория път дори го минах през DVDFab Platinum и оставих само БГ субтитрите) - иначе на домашното PC няма проблеми - за първи път срещам подобен проблем при стотици записани досега дискове...
публикувано от terrawar на 2008-06-09 20:10:48
Много як филм!!Малко сиид няма да е излишен.:thumbsup:
публикувано от tandemi на 2009-02-12 00:33:04
za6to spira na 99.4
:'(
публикувано от yyyyyy на 2009-05-02 12:16:44
Дайте сиид пичове ,остана ми съвсем малко
Обичам го тоя филм