Не съм специалсит като някои кинокритици, които дори си имат представа от реални бойни действия, но: филмът става,но не е от величината на някои големи руски заглавия.Изпълнен с клишета като руско достойнство,чест и подобни от други военни руски филми.Режисьорът е свършил добра работа, с изключение там където е прекалил със зумирането и забавянето на кадрите.Като изключим това, филмът става за гледане, без да се надяваме на някой шедьовър.Колкото до американските филми, всяко стадо си има черни овце,така е и с филмите.Но американците си остават единственият източник на добри и зрелищни филми.Напоследък ме изненадва и западноевропейското кино,но както казах амриканците все още са гигант, а дори не са и страната правеща най-много филми на година.Всеки гледа американски филми и сериали,но не могат всички продукции да са качественни.А реални факти....Как ще изплашиш сомалийски "рибари" като ги изоставиш на 300 мили от брега,като нападението става на около 800 мили от брега.За сега само Израел респектира пиратите,Много страни са пращали спецчасти срещу пиратите.А фактът че досега няма друг атакуван руски кораб не говори нищо.много страни са или само с по един нападнат кораб или дори нула.Зависи от бизнеса.Дори единствен турски кораб бе нападнат преди година две,но нападението се провалило,трябва ли да смятаме ,че оттогава сомалийците ги е страх да нападат турски кораби??А да не забравяме ,че има много частни компании които работят там срещу пиратите и осуетяват много нападения,Западни компании.Та тва е филма базиран на реална случка с доза филмово преувеличаване по руски.Доволен съм, че го гледах, но няма да ми липсва като някой друг шедьовър.Примери много.