snssns, аз пък ще ти кажа, че човека не се цепи, ами изказва искрено мнение за сценаристите на тоя филм. Нека пък аз ти кажа за грешките в сценария (като човек, дето е "почел", както се изразяваш):
1. През 2012 се очаква смяна на СЛЪНЧЕВИТЕ полюси. Нещо, което се наблюдава така или иначе през интетрвали от 8-15 години, т.е. - нещо съвсем обикновено. Смяна на земните полюси, според измервания на силата на магнитното поле не се очакват по-рано от 30-и век.
2. Тоя всеизвестен Маиски календар - първо, той е само един от многото, които са ползвали. Второ - 21 Декември 2012 не е ПОСЛЕДНАТА записана дата, а е датата, когато започва нов Бактун (период от 394 години). Отбелязва се с "13.0.0.0.0", и същата "дата" е имало около 3115 година пр.н.е., и нещо не ми се вярва света да е свършил И ТОГАВА.
Не коментирам филма - няма да го гледам. Не че имам кой-знае какви претенции към ходожествената измислица, ама тоя сценарист дори не си е мръднал задника на сантиметър да прочетете нещо, и чак после да хване той да пише. Направо се учудвам, че заедно с другите катаклизми, не е вкарал и технологичната нула. О, чакайте - за това трябваше да е чел, да не говорим че сюжета щеше да е копиран от Терминатор.
Е, все пак ако някой го гледа - нека пише дали е добър самия филм, айде сценария вече ми е ясен :lol: