ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от oldboy на 2009-01-10 21:49:10
Вашето мнение относно 120 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от oldboy на 2009-01-10 21:50:30
Приятно гледане. :)
публикувано от soldier7799 на 2009-01-10 23:03:11
Какшо очаквате от турците освен да пратят на смърт 120 деца,защото самите тях ги е мързяло и ги е било страх:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
публикувано от qwerty95 на 2009-01-10 23:25:53
Типично за тях, да си пращат децата на война, голяма драма, няма що.
публикувано от misturzli на 2009-01-11 00:00:37
Коментаторите,колко турци познавате ....?не съм гледал филма,но ме дразнят коментарите ви.и обидите ви.
публикувано от kamakuma на 2009-01-11 00:26:03
Някой да каже къде е този град Ван.Не го намирам на новите карти след 2000 г.Предполагам тогава са воювали с Великобритания,а България е била съюзник(Централните сили--Германия, Австро-Унгария, Османска империя и България).Цар Фердинанд Сакскобургготски ни набутва в тази война и България преживява II национална катастрофа.След края на войната абдикира в полза на сина си Борис,баща на Симеон II,дето беше министър-председател.
публикувано от gn11 на 2009-01-11 00:29:16
То тогава и нашите войни и сражения са били с тях. Не вярвам да излезе в днешно време филм за обсадата на Одрин, пък макар и български. Виж за войната(те) на Руската Империя с тях сме по-добре с материала.
Най-големият им успех тогава е заради некадърността на Чърчил, макар, че загиват повече австралийци и новозеландци. Ако, не беше албанецът, когото наричат Ататюрк и Кюрдистан, сега щеше да има и по-голям от тях щеше да бъде. Виж по кланета на арменци и гърци ги бива.Особено като са се запътили към ислямизма...
публикувано от kamakuma на 2009-01-11 01:00:55
Мустафа Кемал Ататюрк произхожда от нашенски род от Голо бърдо, твърди изследовател от Монтана

Водачът на младотурския бунт срещу властта на султан Абдул Хамид Втори /1908 г-/ и на Националната турска революция /1919-1922 г./ , първият президент на светска Турция Мустафа Кемал Ататюрк всъщност е бил българин, убеден е Никола Намерански. Ровейки се дълго време в български и чужди речници и справочници за имена на селища, местности и личности, той се натъкнал на любопитния факт, който се потвърждавал и от други автори.
Интересът към произхода на великия турчин сега е провокиран от номинацията му за личност на ХХ век за класацията на сп. "Тайм". В изследването си "Славянското население в Албания" руският учен А .М. Селишчев съобщава, че родителите на Ататюрк били преселници в Солун от село Себища в Голо бърдо, населено предимно с българо-мохамедани. В Солун ги знаели като себищалиите, така бил наричан и синът им Мустафа. Жители от Голо бърдо и сега свидетелстват, че родът на тачения турчин тръгва от тяхното село Себища, твърди Намерански.
Официалната биография на родения през 1881 г. Ататюрк сочи обаче Солун за негово родно място. В този град той завършил и военна прогимназия, а в Битоля - средно военно училище.
Това, което също официално се знае, е, че Ататюрк е говорел много добре български и е бил искрен радетел за приятелски отношения между България и Турция. Като президент той сключва и първите договори за добросъседство между двете страни: за приятелство - през 1925 г. , за търговия и мореплаване - 1928 г. и за помирение - през 1929 г.
Ататюрк е една от най-сериозните кандидатури за личност на века, съобщи сп. "Тайм".
публикувано от kamakuma на 2009-01-11 01:04:00
Това е много интересно,четете,не стига мястото в коментари: http://albania-bulgaria.blogspot.com/2007/03/blog-post_1926.html
публикувано от gn11 на 2009-01-11 10:06:46
@Mimka_1982 Историческата памет на един народ е ценно нещо за оцеляването му през вековете. Не мисля, че мога да намеря "Опълченците на Шипка" или "Турецкий гамбит" на турски тракер, да не говорим за филма на Мел Гибсън за последните дни на Христос на саудитски. Не мразя турците, бил съм в Турция и са по-уредена и порядъчна държава от нас в момента. Расата ни с тях е една според генетиката, а за това колко думи, които използваме в обичайния си език с турски корен, ами просто поглеждането на един техех сателитен канал е достатъчно - хиляди са. Но, ако това е филм-фронтмен на съвременното турско кино, по-скоро коментари са необходими поне на нас българите....
публикувано от gn11 на 2009-01-11 10:08:54
Но, ако това е филм-фронтмен на съвременното турско кино, по-скоро коментари са необходими поне на нас българите....
публикувано от paradigma на 2009-01-11 10:55:01
Когато на турски тракер видя "Време разделно" с турски субтитри, тогава ще изтегля и си направя труда да гледам този филм.
публикувано от Stroberi на 2009-01-11 12:16:00
За тези които не са наясно - в тази война (Първата Световна) България и Турция (Отоманска Империя) се бият на една страна, така че сме съюзници.

Аз съм живял в Нова Зеландия, която имам много загинали в битката в Галиполи срещу Турция в тази война, и съм гледал филми, които показват събитията от турска страна. Също така има много филми за Втората Световна, показваща събитията от немска или японска страна (примерно Das Boot, Валкирия или Писма от Иво Джима), така че не виждам защо би трябвало да е проблем, дори да беше войната срещу нас.
публикувано от spasdidi на 2009-01-11 15:51:35
град Ван и езерото Ван са в Мала Азия Диарбекир до границата с Армения.А ФИЛМА Е ЛЮБОПИТЕН И КОМЕНТАРИТЕ ВИ СА МНОГО ГЛУПАВИ.
публикувано от seewolf на 2009-01-11 15:52:53
Като е бил българин Мустафа Кемал Ататюрк защо е бил така нахъсан срещу българите?
публикувано от kompressor на 2009-01-11 18:45:51
Ахам, точно "гледате, без да виждате" е проблема
публикувано от kamakuma на 2009-01-11 21:03:24
" Като е бил българин Мустафа Кемал Ататюрк защо е бил така нахъсан срещу българите?"..Гледай "Време разделно"
и ще разбереш.Филма е добре направен,ще кажеш като в Холивуд.Обаче е голяма и нагла пропаганда.Изкараха арменците детеубиици.А за 1 000 000 изклани арменци дали ще си признае Турция поне до 2020 год.
публикувано от oncho99 на 2009-02-01 22:39:51
Направо е трагично колко нала е станала турската пропаганда барабар с някои подръжници от бългърска страна!
Ван е в Турция много близо до границата с Армения!
Преди това са били арменски земи и затова там са живеели много арменци.
1915 година започва масово клане ,систематично избиване на арменци -жени деца и възрастни.Прадяодо ми и прабаба ми бягат именно от място близо до Ван.
Всичко което са имали са го оставили!През Грузия пристигат в БЪлгария!
Обаче повечето нямат тази съдба да се спасят.Тези които не са измрели от турските ятагани са намерили смърта си попътщата където са ги прекарвали турците ,предимно жени и деца разбира се защото мъжете са бии убивани на място!
Гледайте филма Чифлика на Чучулигата La.Masseria.Delle.Allodole на братя Тавиани от 2007!
публикувано от oncho99 на 2009-02-01 22:44:33
Гледайте филма Чифликът на Чучулигите La.Masseria.Delle.Allodole на братя Тавиани филм от 2007 г.Българо-испанска-италианска продукция!
в който играят и много бългърски актьори!