харесвам стивън кинг, но не съм чел книгата. тя може и да е хубава, нямам идея! за сериала- след като изгледах и последния епизод мога да кажа, че е страхотна глупост. очаквах мрачна, плашеща на моменти фантастика (шибаният стивън кинг, сещате се), а получих блудкава романтична историйка. не се надявайте и на сносен трилър от иначе интересните събития, за които сериалът уж се отнася- не, това не е jfk с кевин костнър. няма мистерия, няма конспирация, теории, напрежение някакво, не- сериалът не е такъв. допълнителна тъга носи и фактът, че е изключително исторически неверен. ето тук се вихри фантастиката- в историческата му достоверност.
сериалът е повърхностен, предвидим, на места абсурден (виж най-долу) и искрено съжалявам за прахосаните часове в гледането му.
отделно, шокиран съм от оценката му в имдб (над 8!?) аз му давам максимум 6.5. отдавам я на това, че франко си има солидна фен база сред тийнейджърките (в което няма нищо лошо, разбира се). тук не играе лошо, просто целия сериал е тъп. няма какво да се направи за това.
=====СПОЙЛЕР =======
няма да спамя много, само ще спомена, че "миналото" в което франко попада се опитва да попречи на всяка външна намеса целяща да го промени. звучи добре като идея, само че се е получило нещо като final destination- "о, не, миналото се опитва да ми попречи, по-добре да съм подготвен за всичко!" и нашият човек си купува памперси, защото миналото се "мъчи" да го спре с разстройство...
феноменална тъпотия!