Пак си позволявам да коментирам филм (рядко го правя,но в този случай не мога да се сдържа)...
Точно преди седмица ходих с приятели да гледам филма на кино (нали все пак има хубави ефекти и пр.)...
След като излязохме от Арена Младост единственото което ни хрумваше беше: "Как можахме да дадем 7лв. за подобен боклук?" и "Да плача ли,да се смея ли?" Лошото беше,че точно по-това време билетите за The Bucket List бяха по 10лв. и решихме да изчакаме докато цената стане нормална... И сега съжалявам,че не дадохме тези 3 допълнителни лева... Поне нямаше да се разкарваме два пъти :)
Така... Да премина по същество...
Филмът разказва историята на Д'Лей,който след като наблюдава как един мамут се самонабожда на копието му,бива избран за лидер на племето... Изведнъж идват лошковците и пленяват любимата му,заедно с почти всички други от семейството... Д'Лей веднага скоква и отива да я спасява... Редуват се плоски идейки като тази за "човека,който спасява съблезъб тигър и при следващата им среща животното вече е съюзник на нашия пич" и "баща ми изглежда е предал своя род,но аз не вярвам и затова трябва да намеря истината"...
В крайна сметка нещата се свеждат до последната битка - в Египет, при пирамидите - където нашият е в стихията си... Д'Лей повежда робите срещу фараона,успява дори да го убие (ако сте гледали филма 300,в този момент ще се почувствате някак глупаво :lol: ),но един от вразите ранява гаджето смъртоносно... Д'Лей е тъжен и разплакан... И в този момент на върховно изживяване за зрителя,идва водачът на стадото мамути (който преди това Д'Лей е пуснал на свобода - единствената може би интересна идея във филма) вдига хобот и момичето като по чудо оживява :fun: Край.
По принцип не съм толкова критичен и все успявам да намеря нещо хубаво дори и в най-плоския сюжет,но в 10,000 пр.н.е. единственото,което ще ви направи впечатление, е може би красотата на главната героиня :cool:
Дано мнението ми,не огорчи някого от феновете на филма,но какво да се прави - всеки има право на гледна точка... Вчера гледах The Bucket List (на български със звучното заглавие: Ритни камбаната с финес :wacko: ) и мога само да ви посъветвам да го гледате на кино... Морган Фрийман и Джак Никълсън са невероятни и поне за мен филмът ще бъде личният ми Номер Едно за тази година,освен ако Индиана Джоунс не ни изненада с нещо подобаващо...